Winterbeker 2022-2023

15-03-2023
Door Ton van der Steen
 
De Winterbeker is een serie van 5 wedstrijden waarbij je kunt strijden om de titel van Winterkampioen zowel bij de dames als bij de heren. Dit jaar werd er een wedstrijd afgelast wegens barre weersomstandigheden.

Door 2 x een mooi resultaat neer te zetten stond ik bij de heren boven aan in het klassement. Maar niets is zeker in het golfleven en ik zou de laatste wedstrijd ook nog punten moeten behalen om de titel op de finaledag veilig te stellen. Tot mijn voordeel sprak dat de runner-up bij de heren (Paul van den Hout) de Nederlandse kou was ontvlucht en in Spanje vertoefde.

Het inslaan op de driving range gaf me het idee dat het wel goed zat met de swing, maar zoals gezegd in het golfleven is niets zeker en de eerste 2 afslagen waren op zijn zachts gezegd zeer matig. Met een dubbel bogey en een streep tot gevolg op de eerste 2 holes. Daarna begon het moeizaam puntjes sprokkelen met uiteindelijk een totaalscore van 26 stbf punten. Gelukkig voor mij scoorden mijn 2 opponenten en mede flightgenoten Thomas en Felix ook moeizaam punten bij elkaar waardoor ik nog een paar punten verdiende en de overwinning op mijn naam mocht schrijven.

Bij de dames stond de uitslag vooraf al vast, Esther had een niet in te halen voorsprong opgebouwd in de voorgaande wedstrijden, zij werd de Winterkampioen bij de dames, Marie Louise werd tweede.

Zeker vermeld dient te worden dat de dag-overwinning bij de heren naar Peter Brekelmans ging met een superscore van 42 punten, Ercole Cesarini werd tweede en bij de dames werd Yvonne Konings eerste en Marie Louise Gadiot tweede.

Ik wil de wedstijdleiding Niek en Martha nogmaals bedanken om alles te regelen en in goede banen te leiden.
 
Klik hier voor de rest van de leuke foto's.
Winterbeker 2022-2023

« Terug