Heerendag

Golfclub De Loonsche Duynen kent diverse commissies, waaronder de Heerendag-commissie. Onze doelstelling is om wekelijks op de woensdagochtend voor alle mannelijke leden van de club een golfwedstrijd te organiseren.
 
Gedurende het zomerseizoen (april tot en met oktober) worden vanaf circa 09:30 uur afwisselend Stableford, Eclectic, diverse spelvormen en “High-Five”-wedstrijden gehouden. Men schrijft zich in via de wedstrijdkalender van de club en kan enkele dagen van tevoren zien wat de starttijd is en wie de flightgenoten zijn. Deelname is mogelijk voor 9 holes en 18 holes.

Voor zowel de Eclectic-wedstrijden als de Stableford en “Vos Capelle High-Five”-wedstrijden worden klassementen bijgehouden zodat op de slotdag de kampioenen kunnen worden gehuldigd. Dit gebeurt dan tijdens een afsluitend diner waarbij ook de Golfer van het Jaar bekend wordt gemaakt. De Stabelford wedstrijden zijn qualifying. De Eclectis en Vos Capelle High-Five wedstrijden zijn in beginsel niet qualifying, maar om de competitie zo eerlijk mogelijk te laten verlopen, dient men bij stableford scores van 36 of meer (bij 18 holes) of 18 of meer (bij 9 holes) de kaart qualifying te maken.

Het sociale karakter van de Heerendag bestaat er met name uit dat na afloop van de wekelijkse wedstrijd gezamenlijk één of meerdere drankjes worden genuttigd in de brasserie of op het terras.
 
Eénmaal per jaar ontvangen we de Heerendag-leden van een bevriende golfclub. In datzelfde seizoen wordt ook de return georganiseerd. Ook is er een Vriendendagwedstrijd en een gezamenlijke wedstrijd met de Dames van onze club. Ook bij deze evenementen staat de onderlinge gezelligheid hoog in het vaandel.
 
Deelname aan alle klassementswedstrijden en een aantal teamwedstrijden is gratis. Aan het begin van het jaar wordt er een vrijwillige bijdrage van EUR 40 aan de deelnemers gevraagd waarmee onder andere de hapjes e.d. betaald worden tijdens de speciale wedstrijden zoals de openingsdag eind maart en een gedeelte van het diner op de slotdag in oktober.

De reglementen voor de Stableford, Eclectic en High-Five wedstrijden alsook het reglement voor de bepaling van de Heerendag Golfer van het Jaar zijn te vinden in het document Reglement 2024 hieronder.
 
Wedstrijd-informatie Heerendagen.
  • Klik hier voor het Reglement 2024 (PDF, downloaden)
De eindstand van de competities in 2023:  
Wil je weten wie er in de Heerendag Commissie zitting hebben? Klik hier.Van links naar rechts: Co Vos (sponsor Heerendag) met de ontwerper van de High Five trofee Jacques Pepping en Theo Vugts.

Klik hier voor alle foto's.