Heerendag

Golfclub De Loonsche Duynen kent diverse commissies, waaronder de Heerendag-commissie. Onze doelstelling is om wekelijks op de woensdagochtend voor alle mannelijke leden van de club een golfwedstrijd te organiseren.
 
Gedurende het zomerseizoen (april tot en met oktober) worden vanaf circa 09:30 uur afwisselend Stableford-, Strokeplay-, Matchplay- en “High-Five”-wedstrijden gehouden. Men schrijft zich in via de wedstrijdkalender van de club en kan enkele dagen van tevoren zien wat de starttijd is en wie de flightgenoten zijn. Deelname is mogelijk voor 9 holes en 18 holes.
 
In de maanden november tot en met maart kennen we een inloop-systeem en spelen we meestal een stableford-wedstrijd.
 
Het sociale karakter van de Heerendag bestaat er met name uit dat na afloop van de wekelijkse wedstrijd gezamenlijk een of meerdere drankjes worden genuttigd in de brasserie of op het terras.
 
Voor zowel de Matchplay-wedstrijden als de “High-Five”-wedstrijden worden klassementen bijgehouden zodat op de slotdag de kampioenen kunnen worden gehuldigd. Dit gebeurt dan tijdens een afsluitend diner.
 
Eénmaal per jaar ontvangen we de Heerendag-leden van een bevriende golfclub. In datzelfde seizoen wordt ook de return georganiseerd, waarna de winnende golfclub de felbegeerde wisselbokaal in ontvangst mag nemen. Ook bij deze evenementen staat de onderlinge gezelligheid hoog in het vaandel.
 
Voor de wekelijkse activiteiten wordt aan het begin van het jaar een “vrijwillige” bijdrage van EUR 40,aan de deelnemers gevraagd. Hiervan worden onder andere de hapjes e.d. betaald tijdens de openingsdag eind maart, de prijzen gekocht voor diverse klassementen en wedstrijden en een korting verleend op deelname aan de uitwisselingswedstrijden. Ook wordt hiervan een gedeelte betaald van het diner op de slotdag.
 
Wedstrijd-informatie Heerendagen.

Matchplay
  • Klik hier voor het reglement 2022  (PDF, downloaden) Klik hier voor de eindstand per 27 oktober 2021 (PDF, downloaden)
High-Five
  • Klik hier voor het reglement 2022 (PDF, downloaden)
  • Klik hier voor de eindstand per 12 oktober 2022 (PDF, downloaden)
Aanvulling op reglementen:

Reglement bepaling Golfer van het Jaar.
Voor het bepalen van de Golfer van het Jaar worden alle resultaten van de gespeelde strokeplay- en stablefordwedstrijden gebruikt. De beste 10 scores worden beloond met punten.Nummer 1 krijgt 10 punten, nummer 2 krijgt 9 punten, nummer 3 krijgt 8 punten en zo verder tot 0. Aan het einde van het seizoen worden deze scores opgeteld en de speler met het beste resultaat is de Golfer van het Jaar.
 
Wil je weten wie er in de Heerendag Commissie zitting hebben? Klik hier.