Wedstrijdcommissie

De wedstrijdcommissie (Acco) organiseert het gehele jaar wedstrijden voor alle leden van de vereniging.


We maken onderscheid in 2 soorten wedstrijden, namelijk;
  • Laagdrempelige gezelligheidswedstrijden met verschillende spelvormenwaarbij de nadruk vooral ligt om kennis te maken met andere leden van onze vereniging en samen een leuke ronde te lopen, hierbij moet je denken aan de Oranjewedstrijd, de Par van ..., de 4-stokkenwedstijd, de Krokuswedstrijd enz. Ook organiseren we een paar maal per jaar een 9 holes wedstrijd waar we onze nieuwe leden verwelkomen, die op deze wijze kennis kunnen maken met leden van het bestuur en de Acco. Er is geen maximum handicap, deze “wedstrijden “staan open voor al onze leden die eens in een ongedwongen sfeer een wedstrijd willen spelen.
     
  • Daarnaast de wedstrijden waar het ergens om gaat (om met jouw naam op het bord te komen) noemen we de “bord” wedstrijden zoals o.a. het Strokeplay-, Matchplay-en Foursome kampioenschap en de Maandbeker. Leden die goed scoren bij de bordwedstrijden, maken kans om golfer of golfster van het jaar te worden, hiervoor is er een puntensysteem bedacht. Soms wordt er in categoriën gespeeld bijvoorbeeld 0-18 en 18 en hoger. Als regel geldt voor deelname aan deze wedstrijden een maximale handicap van 36.
De taken en werkwijze van de Weco staan o.a. beschreven in het wedstrijdreglement (klik hier), maar mocht u vragen hebben aarzel niet om contact op te nemen met een van de Acco leden, klik hier.