Strokeplay Kampioen 2022

16-07-2022 Door Esther Schagen

Strokeplay Kampioen 2022 

De aanloop naar dit weekend was anders dan anders, zowel vanuit organisatorisch oogpunt als vanuit mijn persoonlijke voorbereiding.

Vanuit Zweden, waar ik op vakantie was hield ik de inschrijvingen in de gaten, bij de dames wilde het niet vlotten. Ondanks extra reclame en wat appjes wilde het aantal dames niet toenemen. Wat afstemming met de WECO-leden, de organiserende heren en onze voorzitter over hoe verder…uiteindelijk besloten dat 6 dames de ondergrens zou zijn, en op de valreep was dat aantal bereikt! Echter op vrijdag een zieke, oftewel met 5 dames gaan we beslissen wie de Strokeplay Kampioen wordt - wel aan elkaar gewaagd, dus dat zou wel pas in de laatste ronde duidelijk worden was mijn gedachte. Bij de heren een behoorlijk aantal inschrijvingen, Niek hield het allemaal goed in de gaten, dat is prettig. 

Ondertussen was ik in Zweden wel wat aan het oefenen, maar van spelen was het nog maar 2 keer gekomen, alles beter dan niets en leuke banen met veel hoogte verschil. Ik was het weekend voor de Strokeplay weer thuis, als voorbereiding 9 holes op de Lage Vuursche en de Pro-Am bij het Big Green Egg Open. Dat laatste was echt super leuk, de baan lag er goed bij en de greens waren lekker snel, rond de stimp 10. Op donderdagavond 9 holes met de Inloop meegedaan, weer even wennen aan de langzame greens, stimp 6… en kijken wat er met de rough was gebeurd tijdens mijn vakantie, zoals verwacht was de rough pittig.
Niek en Rob hadden op vrijdag de baan nog even gecontroleerd voor wat betreft plaatsing teemarkers, positie-vlaggetjes op de vlaggen en de condities van de bunkers, super heren!!

Zaterdagochtend samen met Ell begonnen, geen bijzonder goede ronde, ik had 1 slag voorsprong op Tonny en de andere 3 dames zaten er direct achter. De 9 holes in de middag waren super, 41 slagen, met Ell als 2de. Met nog 27 holes te gaan had ik een voorsprongetje, maar onvoorspelbaar als golf is was er nog van alles mogelijk. Ton vd Steen had inmiddels de honneurs even waargenomen voor Niek…

Zondagochtend weer begonnen met 9 holes en dat begon lekker met een chip-in Birdie op 10…het werden 40 slagen, nu was Marielle 2de. Mijn voorsprong was weer wat gegroeid…op naar de laatste 18 holes. Met 88 slagen een solide ronde, samen met Ell en Yvonne. Ik speelde wat meer behoudend want risico nemen was niet nodig, wederom de laagste score nu met Yvonne als 2de. Jawel voor de eerste keer Strokeplay Kampioen!  Zowel bruto als netto, dus 2 vazen met inscriptie en 2 fraaie bossen bloemen rijker! En de eeuwige roem.....Jeroen Michels nogmaals gefeliciteerd met je overwinning bij de heren.

Ell en Yvonne bedankt voor de gezellige rondes, Niek, bedankt voor alle tijd die je er in hebt gestoken! Anna en Nellie bedankt voor jullie beschikbaarheid en aanwezigheid als club-referee, gelukkig geen moeilijke situaties gehad.

Tot snel bij een volgende gelegenheid op de Loonsche, groetjes Esther 

klik hier voor de gezellige foto's
 
Strokeplay Kampioen 2022

« Terug