Strokeplay Club Kampioenschap 2023

17-07-2023

Afgelopen weekend zijn de Strokeplay Clubkampioenschappen 2023 gespeeld. Klik hier voor de uitslagenlijst (PDF).

Hieronder vind je het verslag van Esther. Als verder naar beneden scrollt zie je ook de verslagen van Jeroen van Hoorn en Peter Lommers.

Verslag door Esther Schagen

Zaterdag 15 juli stond vet in mijn agenda! Het 2-daagse Strokeplay Kampioenschap, dit jaar voor het eerst 1 ronde per dag en vanaf de rode tees. Voor mij altijd één van de hoogtepunten van het golfjaar.

Zeven dames hadden zich ingeschreven, om 9:16 uur mocht ik met Marielle en Wilma starten. Gezellig gespeeld met tot hole 17 eigenlijk prima resultaten .... op hole 17 ging het mis en ook hole 18 was geen succes. Waardoor ik met 94 slagen binnen kwam. Nadat de andere dames binnen kwamen bleek dat de verschillen zeer minimaal waren na deze 1ste ronde, Patricia ook 94 en Yvonne 95 en Marielle en Wilma 97 slagen.
 
Zondagochtend startten Yvonne, Patricia en ik om 9:48 uur. Ik had me voorgenomen om niet te veel na te denken en slag voor slag de ronde te lopen, dat is toch lastig ... Een paar holes voor het einde begon ik toch een beetje te rekenen wat de verschillen waren en dat gaf toch wel wat zenuwen!

Op hole 17 wist ik mijn resultaat van de zaterdag te halveren, dat was lekker. Op hole 18 afgeslagen met houten 7 zodat ik de rough niet zou halen ... echter de wind had andere ideeën en daar ging mijn bal het water in, k##k, dat op safe spelen is toch ook niet alles. Dan wordt het toch nog echt spannend, want Yvonne had de bal wel veilig op de fairway gelegd. Gelukkig kon ik de schade beperkt houden en had ik de beste score van ons drieën deze 2de ronde. Toen nog afwachten of Marielle of Wilma nog voor een verrassing gezorgd hadden ...
 
Het feit dat ik dit stukje heb geschreven geeft uiteraard het antwoord op deze vraag!

Ik wil vanaf deze plek nogmaals mijn flightgenoten en andere deelnemende dames bedanken voor de gezelligheid deze 2 dagen. Daarnaast uiteraard bedankt wedstrijdleiding en tot bij een volgende wedstrijd!

Groetjes Esther

Klik hier voor het verslag van Jeroen van Hoorn
Klik hier voor het verslag van Peter Lommers
Klik hier voor de foto's.

Op de foto's hieronder de prijswinnaars.
Bij de dames: Esther Schagen, bij de heren: Jeroen van Hoorn

Strokeplay Club Kampioenschap 2023

« Terug