SASKIA EN DE VOORZITTERS - deel 2

05-07-2023

Op 23 mei heb ik afgesproken met Christ Dumoulin, de tweede voorzitter van onze Efteling Golfclub. Het is heerlijk weer en we voeren ons gesprek buiten op het terras van de Brasserie. Christ heeft voor mij vier edities van de papieren "Pardoes" meegenomen: de lustrumuitgaves van 1999, 2004, 2009 en 2014. Het is erg leuk de zwart-wit foto's uit de beginperiode te zien en alles te lezen over de historie van de club! Een absolute aanrader voor alle clubleden! 
 
Christ is in 1999 begonnen als penningmeester in het eerste bestuur! Toen ze op zoek waren naar een nieuwe voorzitter, hoefden ze niet ver te zoeken. Hij had al ervaring als voorzitter van de schaakclub en was actief in de scouting. Hij werd geïnstalleerd in 2001.  
 
Christ is geboren (1938) en getogen in Waalwijk. Samen met twee broers runde hij een toeleveringsbedrijf voor de schoenenindustrie, genaamd Dumco. Over Waalwijk haalt hij een gezegde aan: "Waalwijk, kaalwijk, als ze leven zijn ze rijk, komen ze te sterven, is er niets te erven!"
 
In 1993 is hij op 55-jarige leeftijd begonnen met golfen in Hank. Net als Chris Van Delft is hij tegen ballotage en moet hij niets hebben van het elitaire beeld dat hangt rondom de golfsport. De jeugd was erg belangrijk!  Dit was destijds overigens een eis van de Efteling! Er waren 120 jeugdleden, er werden veel jeugdwedstrijden georganiseerd. Het team dat tweemaal tweede werd van Nederland bestond voor het grootste gedeelte uit jeugd van ons, waaronder Maarten Voermans, maar kwam uit in de seniorencompetitie en kampte dus tegen de beste golfers van Nederland!
 
Tijdens zijn voorzitterschap zijn er veel veranderingen doorgevoerd. Alles moest opnieuw opgezet worden: de Damesdag, de Heerendag! De eerste jaren van de club waren het gezelligst, maar het was ook vooral hard werken! Als captain van een seniorenteam heeft hij jaren competitie gespeeld. Hij betreurt het dat er nu nog maar 4 competitieteams over zijn!  
 
In 2009, tijdens de derde lustrumweek "Brabant op z'n best" werd Christ benoemd tot Lid van Verdienste. Namens het bestuur is aan Christ gevraagd om de leiding te nemen voor de viering van het vierde lustrum in 2014. In december 2012 werd de eerste bijeenkomst van de lustrumcommissie gehouden en in januari 2013 werd het thema van de feestweek "Europa" bekendgemaakt. In de Jubileum Uitgave van de Pardoes in 2014 kun je teruglezen wat een enorme organisatie er aan de feestweek voorafging en aan de hand van de vele foto's in kleur, kun je zien wat een geweldig succes deze week is geweest! 
 
De vrouw van Christ, Mieke, is gestopt met golfen, dus Christ speelt niet meer in het weekend. Ze genieten samen van de natuur en fietsen veel. Heel belangrijk zijn de sociale contacten! 
 
Bedankt, Christ voor het gesprek. Nog veel golfplezier! 

Saskia Boelen
SASKIA EN DE VOORZITTERS - deel 2

« Terug