Old Grand Dad - Augustus

15-08-2023

Gezellige Old Grand Dad 
 
Als bijna 30-jarige golfclub hebben wij niet veel diepgewortelde tradities, maar de eerste maandag van de zomer maanden staat de Old Grand Dad (OGD) stevig op de agenda.

De landelijke organisatie van gezellig golvende opa’s combineert het sponsoren van leuke extraatjes voor huizen en clubs van gehandicapte kinderen met een landelijk golfcompetitietje. Afgezien van deze landelijke activiteiten hebben de OGD-wedstrijden binnen onze club een eigen plaats. Het lijkt een soort Heerendag, maar toch speciaal. Altijd gewoon stableford spelen, éénmaal per maand, ’s middags met borrel en maaltijd na. Gedragen door een enthousiasmerende coördinator Louis en een kern van oudere heren, opa’s, die niet zoveel anders zijn dan andere heren, maar wel altijd gezellig en gemoedelijk. Misschien omdat wel en wee van kleinkinderen belangrijker is dan eigen prestaties op de golfbaan.

Zo ook de versie van begin augustus, heerlijk weer, alle rust in de middag baan, gelijkgezinde gezellige mensen ontspannen door de baan en een geanimeerde borrel en maaltijd. En mede dankzij mijn flightgenoten Hans en Gerrit mocht ik de wisky uitschenken. 

Kenmerk van opa’s is dat je het op enig moment vanzelf wordt en dat het golvend bestaan van een opa eindig is. En kenmerk van een traditie is dat die alleen in stand blijft door aanwas van draagvlak. Dus hoop ik nog vaak te genieten van deze traditie te midden van oude en nieuwe opa’s.
 
Louis Slaats
Clubconsul Old Grand Dad

+31 6 53 106 000                  
louisslaats@gmail.com






Old Grand Dad - Augustus

« Terug