WERK IN UITVOERING

01-05-2024

Tees gerenoveerd
Elk jaar worden een aantal afslagplaatsen van een nieuwe toplaag en zode voorzien. Dit jaar zijn hole 7 en 12 aangepakt. Inmiddels is het werk klaar. De tees zijn voorzien van zgn. big slabs. Dit zijn speciale zodes die het kogelijk maken om de tees snel weer in gebruik te nemen.

Waterdicht maken kelder
Huisbaas De Efteling heeft opdracht gegeven voor een aantal onderhoudswerkzaamheden aan het clubhuis. Deze worden momenteel uitgevoerd. Het rieten dak was toe aan een grondige onderhoudsbeurt. Dit is recent afgerond. Daarna waren de terrassen aan de beurt. Zowel aan de linker - als de rechterkant wordt onder de terrastafels de waterdichte afdekking van de kelder vervangen. Ook wordt de stenen muur aan de oostkant van het gebouw waterdicht gemaakt. De verwachting is dat deze maatregelen de wateroverlast in de kelder oplossen. 



Nieuwe duiker
Net buiten de baan is door onze collega’s van HGM gewerkt aan het oplossen van een van de knelpunten van de ontwatering van gebied waar de golfbaan ligt. Dit knelpunt was de een van de oorzaken dat het water van hole niet snel genoeg kon worden afgevoerd. In overleg met het bevoegd gezag is net buiten de erfpachtsgrens een duiker vervangen en lager gelegd. Hierdoor kan het water nu sneller weg. Aan de andere kant van de baan, ter hoogte van hole 2 van de kleine baan, wordt nog nagedacht over een oplossing om ook daar het overtollige water snel te kunnen afvoeren.



Vervangen laadpalen parkeerterrein
De twee laadpalen die achterop het parkeerterrein stonden worden momenteel vervangen. Buiten het feit dat ze niet meer goed werkten, waren ze verouderd. Dat was voor ons reden om de Efteling te verzoeken of wij de palen mochten vervangen en in eigen beheer mochten nemen. Die werkzaamheden vinden momenteel plaats door onze technische dienst. Er komen 3 palen met elke twee aansluitingen.

WERK IN UITVOERING

« Terug