Verslag KLM Open 2024

14-07-2024

Door Saskia en Martina

Wie schrijft, die blijft! Na vijf interviews met onze ex-voorzitters, ben ik op zoek gegaan naar een ander "golf" gerelateerd onderwerp, want Paul is uiteraard nog lang niet van plan het bijltje erbij neer te leggen!

Op zondag 23 juni heb ik afgesproken met golfvriendin Martina om naar de KLM Open te gaan. Na drie jaar Bernardus, waar ik in 2021 het bordje "stilte a.u.b." als vrijwilliger omhoog mocht houden, wordt het toernooi dit jaar georganiseerd op de International onder de rook van Amsterdam, beter gezegd onder de laag vliegende vliegtuigen van Schiphol!

Om 8 uur stipt staat Martina met haar bus voor de deur. Na een voorspoedige reis, hoog uitkijkend op de andere weggebruikers, komen we om 9.15 uur aan op Schiphol. De pendelbussen staan op ons te wachten. Daar horen we echter dat de bussen al anderhalf uur stilstaan, omdat Extinction Rebellion de toegang heeft geblokkeerd. We zoeken toch maar een plaatsje in de bus en net als we ons goed en wel hebben geïnstalleerd, gaan de deuren dicht en vertrekken alsnog richting International. Eerste mazzel van de dag!

In de bus zit een jong "menneke" van een jaar of twaalf met strak omhoog gekamde kuif, die met veel bravoure verkondigt dat hij die pro's weleens zal verslaan! We zullen hem later in actie zien bij hole 11!

In het KLM Open Village tovert Martina onze eerste muslibol met kaas en flesje bar-le-duc uit haar rugzak. We krijgen allebei gratis een strooien hoed van Camiral Golf & Wellness, een No 1 resort in Spanje. De hoed komt goed van pas, want de zon schijnt vandaag uitbundig! 

We gaan de baan verkennen: de paden voor het publiek gaan steil omhoog en omlaag, zijn glad en glibberig. Op een bepaald punt moeten we zelfs omhoog getrokken worden om de top te kunnen bereiken! Bizar: iedereen verbroedert met iedereen!

We zoeken een plaatsje op de tribune bij hole 11: beat the pro en zien de uitdagers, jonger dan 18 jaar, hun oranje bal slaan, liefst dichter bij de hole dan de pro's!

Na een bordje overheerlijke oesters in het VIP-dorp gaan we op zoek naar Joost Luiten. Bij hole 13 klappen we voor het eerst onze 3-pootzitjes uit en wachten op de komst van Joost en zijn grote groep oranje supporters.

Vanaf hole 13 volgen we Joost en co via hole 15, 17 en 18. Op de tribune van hole 18 is zelfs een plaatsje vrij op de eerste rij! Over mazzel gesproken! Als Joost arriveert bij de green van 18, krijgt hij een daverend applaus van het publiek, alsof hij de KLM Open net gewonnen heeft! Het is al over achten als de laatste flight in zicht komt met drie pro's op een stand van gedeeld -11. Er volgen nog twee play-offs met de Engelsman Joe Dean, de Zweed Marcus Kinhult en de Italiaan Guido Migliozzi. Bij de eerste play-off scoren ze alle drie een birdie! 

Bij de tweede play-off gaan we een weddenschap aan met onze buurman toeschouwer. Hij zet in op Kinhult en ik op Migliozzi, alleen omdat het een Italiaan is! Uiteindelijk belandt de bal van Dean in de rough en die van Kinhult in het water! Italië wint na bijna 70 jaar de 104de editie van het KLM Open. Joost Luiten wordt gedeeld 15de!

De prijsuitreiking was laat, de oesters waren op, maar we reden met een voldaan gevoel naar huis als 2 van de 400.000 enthousiaste bezoekers. Volgend jaar weer!
 
Verslag KLM Open 2024

« Terug