Strokeplay kampioen Heren 2024

11-07-2024

Door Jeroen van Hoorn

Ik zal er niet meer over beginnen dat het toch een beetje het uitgeklede strokeplaykampioenschap is met twee keer 18 holes van de gele tee. Hoe dan ook het blijft een grote uitdaging. Elke hole weer die cruciale misser zien te voorkomen.

Op papier was Erik Jan met Hcp 5.4 de grootste concurrent. De praktijk bleek anders ... De eerste ronde met Peter en Ron, een lastige ronde. Qua gezelligheid en sfeer helemaal top, maar qua concentratie en 100% focus toch lastig. Voor deze wedstrijden wil ik er voor pleiten om de eerste ronde in te delen op Hcp. Het gaat nu immers echt om zo goed mogelijk te presteren. Het zorgde soms voor onrust in het hoofd wat overigens nog niets was in vergelijking met de storm die opstak. Een volle ijzer 7 haalde maar 110 meter vol tegen de wind waar ik normaal ongeveer 145 m verwacht. Rob maakte een mooie 83 en ook Ed had goed gespeeld met 91. Was het bij hun windstil of zo …?

De ronde eindigde bij mij met 87. De volgende dag met Rob en Ed in de baan, qua concurrentie en gezelligheid helemaal top👍. 4 slagen goed maken op Rob en Ed zien voor te blijven. De start was bij alle drie goed, op 3 leek het voor Ed bij de afslag mis te gaan maar hij herstelde zich meer dan uitstekend met een onmogelijke bal uit een halve meter hoog gras. Lang verhaal kort, na tien holes was Ed een beetje uit zicht geraakt maar Rob weerde zich kranig met nog steeds 3 slagen voorsprong bij de afslag van 11. Rob speelde goed, 5 parren en één bogey van mijn kant zorgde ervoor dat ik slechts 2 slagen kon inlopen. Op 17 stond Rob nog steeds met één slag voor. Mijn afslag lag goed en hier maakte Rob zijn eerste foutje. Wel knap dat je dan precies tussen de boom links en de bosjes aan de andere kant van de sloot kunt mikken. Toch een lastig herstel slagje nodig waarna er nog een slag van 185 m (midden green) over het water overbleef. Mijn tweede slag was voorbij de bocht met nog 95 m te gaan. Doet ie het wel of doet ie het niet … het was wachten op de flight voor ons en dat zorgde voor bedenktijd, te veel tijd, onrust in het hoofd.

Hij doet het. Waar elke eerdere swing goed was ging het hier mis, zijn bal belande in het water. Rob maakte een 7 en tot overmaat van ramp voor Rob wist ik mijn enige birdy van het weekend te maken. Ineens twee slagen voorsprong. Dit bleef zo en kon ik mijn 5e strokeplay overwinning boeken. Rob nogmaals, super gespeeld en de Hcp zal binnenkort nog flink gaan zakken. Mooie constante swing en enorme afstanden. Ed jij ook bedankt, met jou spelen was als een soort thuiswedstrijd. Als ik al enige spanning voelde hoefde ik je maar aan te kijken en alles werd weer makkelijker.

Wedstrijdleiding, hartelijk dank voor het organiseren👍 hopelijk blijven er ook in de toekomst nog genoeg enthousiastelingen meedoen zodat deze wedstrijd nog lang blijft bestaan.    
 
Strokeplay kampioen Heren 2024

« Terug