Presidentscup 2024

02-10-2024

Door Peter Lommers

Zaterdag 28 september was het zover, de jaarlijkse wedstrijd om de Presidentscup, gevolgd door een feestavond van onze club. Tevens ook de afsluiting van een geweldig lustrum.

Met het vooruitzicht dat het nagenoeg droog zou blijven, gingen 90 clubleden de uitdaging aan om President van 2024 te worden. Ik had het genoegen om met Mieke van den Hout en Rob de Groot de baan in te mogen. We startten vanaf hole 10 en de eerste holes waren hoopgevend. Marker Mieke merkte op dat ze op elke hole 5 slagen noteerde. En na 10 holes besefte ik dat het vandaag wel eens mijn dag zou kunnen worden. Helaas maakte ik een 7 op hole 5 en een 8 op hole 7. Rob zette mij op scherp door op te merken dat de opdracht nu was om op de laatste 2 holes een par te maken, zo gezegd zo gedaan! Mieke was opgetogen en noteerde 42 punten op mijn kaart. Mieke en Rob bedankt voor de leuke flight.

Toch was ik nog niet zo zeker van de overwinning, vooral omdat ik een week daarvoor in een flight mocht lopen tijdens de maandbeker waar 44 en 40 punten werden gescoord en ik met 33 punten binnen kwam. Ik heb toen de opmerking gemaakt dat ik me een beginner voelde. Die opmerking heb ik nu terug moeten nemen.

De feestavond werd opgeluisterd door Johan Vastré, gezellige muzikale begeleiding rondom de vele prijsuitreikingen en een heerlijk en goed verzorgd walking dinner. Felix haalde zeer terecht de witte brigade naar voren voor een welverdiend applaus en ook de horeca kreeg een groot compliment.

Het lustrumjaar werd afgesloten met een waar prijzencircus aan handdoekjes en theeglazen. Het hoogtepunt was de verloting van een golfweekend naar Schuddebeurs, gewonnen door Adrie Swinkels. Miel maakte de winnaar van de fotowedstrijd bekend: Martin van Ginkel.

Ik voelde de spanning toenemen toen Paul de winnaar bekend ging maken. Twee Peters wisten hoe laat het was toen Paul meldde dat de runner-up 39 punten had gescoord. Peter Brekelmans werd tweede en ik mocht die fel begeerde beker in ontvangst nemen.

Maar dat was nog niet alles. Tot mijn grote verrassing kwam flightgenoot Rob naar voren om te zeggen dat in overleg met de HGE was besloten dat de winnaar van de Presidentscup een eigen parkeerplaats krijgt. Hoe leuk is dat?

Tot slot wil ik alle mensen van de Acco hartelijk bedanken voor het vele werk dat de organisatie van zo’n dag met zich meebrengt.

Graag tot volgend jaar!

Klik hier voor alle foto's!
 
Presidentscup 2024

« Terug