NGF Voorjaars- competitie 2025

03-10-2024

NGF COMPETITIE 2025

AAN ALLE LEDEN VAN GOLFCLUB DE LOONSCHE DUYNEN 

UITNODIGING:
VOOR INSCHRIJVEN  BETREFFENDE DE VOORJAARSCOMPETITIE 2025
 
Hierbij wordt u uitgenodigd zich in te schrijven voor de voorjaarscompetitie 2025.
In de bijlage vindt u de competitiedata, klik hierLet op! zondag 27 april is een reguliere competitiedatum daar de officiële koningsfeesten op zaterdag 26 april zullen plaatsvinden.

Omdat wij afgelopen jaar slechts 1 damesteam in de competitie hadden, betekent dit dat een eventueel damesteam in de tweede klasse zondag (18 holes) gaat spelen. Bij de heren hadden we afgelopen jaar geen enkel team, dit betekent dat eventuele heren teams 5e klasse zondag 18 holes zullen gaan spelen. Ook bestaat er een mogelijkheid om u in te schrijven voor de senioren competitie. Bij de heren is dit altijd op vrijdag in de 50+ of in de 65+ klasse. De dames senioren spelen op donderdag in de 50+ klasse. Bij alle 3 de 18 holes competities worden er 9 holes single en 9 holes greensome gespeeld.

Voorwaarden voor inschrijving van de competitie

Iedereen kan zich aanmelden voor de competitie, met inachtneming van het volgende:
  • De speler | speelster die aan de competitie gaat deelnemen dient per 1 januari van het betreffende competitiejaar lid te zijn van golfclub De Loonsche Duynen.
  • Speler | speelster dient een handicap van 45,0 of lager te hebben.
  • Competitiespelers worden geacht aan één of meer clubwedstrijden, zoals het stroke- of matchplay kampioenschap of aan de maandbeker deel te nemen.
  • Het gebruik van een buggy is als volgt gedefinieerd: het is voor alle klassen in de 18 holes competitie toegestaan om een buggy te gebruiken.
Let op!!  Vanaf 2023 dient u als thuisspelend team te betalen voor de ontvangst van de andere teams in uw poule. Dat betekent dat uw team 24 gasten x 9 holes x 2 moet betalen aan HGE. Het tarief voor 2025 is momenteel nog niet bekend.
 
Samenstelling van de teams
  • De teams worden samengesteld door de desbetreffende captains in overleg met de Technische Commissie. Het bestuur van de vereniging kan en wil geen enkele invloed hebben op de samenstelling van de verschillende teams.
  • Klik hier voor het inschrijfformulier.
Reservelijst
  • Mochten er geen plaatsingsmogelijkheden zijn, dan wordt de betrokken persoon op een reservelijst geplaatst. Uit deze lijst kan een captain selecteren indien er een extra reservespeler/- speelster nodig mocht zijn. 
  • De Technische Commissie kan niet garanderen dat uw inschrijving gehonoreerd wordt. 
  • Een team kan uit maximaal 8 basisspelers/leden bestaan. Het is verplicht dat alle 8 opgegeven leden spelen!!! Men kan slechts bij een team worden ingedeeld als basisspeler. NGF wil het fenomeen “fake” spelers trachten te voorkomen. Bij overtreding kunnen er sancties door de NGF opgelegd worden (fake spelers zijn lage handicappers die opgegeven worden op het teamopgave formulier en niet spelen, maar het mogelijk maken om gemakkelijker spelers met een lagere handicap op te stellen als wisselspeler).
De competitiedata voor 2025 vindt u hier.

De teaminschrijving van de captains of  individuele opgave hetzij d.m.v. het ingevulde formulier of via een mail aan: ton.steen@ziggo.nl dienen uiterlijk 1 november 2024 binnen te zijn..

Wij wensen u veel golfplezier en een goede voorbereiding op de NGF competitie van 2025.

Onderstaand de links om meer te weten te komen over de veranderingen en het waarom  in de competitie opzet vanaf 2024.
https://www.ngf.nl/topgolf/ngf-competitie/veranderingen-ngf-competities
en
https://www.golf.nl/nieuws/2023/jun/0506-veranderingen-ngf-competitie-vanaf-2024
 
Met vriendelijke groet,
namens de Technische Commissie

Ton van der Steen
ton.steen@ziggo.nl
M 06 - 22 789 200
NGF Voorjaars- competitie 2025

« Terug