KWARTETVERSLAG

01-07-2024

Dertig jaar geleden werd golfclub De Efteling opgericht. Sinds de exploitatie van de golfbaan in handen is van HGE heeft de golfclub de mooie naam De Loonsche Duynen. Het jaar 2024 is door de golfclub uitgeroepen tot een jubileumjaar. Het hele jaar door worden lustrumgetinte wedstrijden georganiseerd met prachtige prijzen en verrassingen. Er is een speciaal logo ontwikkeld dat overal zichtbaar is, een lustrumloterij, een fotowedstrijd, speciale lustrumballen en een speciaal ontworpen lustrumpolo. Het lustrumjaar kent twee speciale wedstrijden: een shotgun op zowel woensdag 26 juni als op zaterdag  29 juni.
 
De lustrumwoensdag 26 juni is inmiddels voorbij en zal beslist een van de absolute hoogtepunten van het jaar zijn. Het was een gecombineerde dames- en herendag waarvoor 120 golfers zich hadden ingeschreven. Het dagthema was ‘sprookjes en schapen’. Het clubhuis was aangekleed met Efteling- en sprookjesatributen. Roodkapje zou een bezoek brengen en naast hole 17 stond een kudde schapen rustig te grazen. Een en ander verwees uiteraard naar De Efteling en Hans Schaap.

De deelnemers hadden vooraf niet, zoals gebruikelijk, hun flightindeling en starthole ontvangen. Onwetend met wie ze zouden spelen, moesten ze zich tussen 11.30 en 11.45 uur melden voor koffie/thee met een petit four (met lustrumlogo). Elke speler, waarvan de meesten in lustrumpolo en met kleuren uit het logo, kreeg bij de ontvangst een doosje lustrumballetjes. Maar iedereen kreeg ook een kwartetkaart met haar/zijn naam erop. Met die kaart moesten zij op het terras op zoek naar hun flightgenoten. Als het kwartet compleet was, kon de flightcaptain de scorekaart met starthole ophalen bij de wedstrijdleiding. Na de opening verdeelde de spelers zich over het golfpark. Gelukkig werden de deelnemers tijdens en na de wedstrijd verwend want het was, zoals gastheer-ceremoniemeester ‘meneer Alphons’ zei, hitte-golf de 26e juni.

De kwartetten waren uiteraard sprookjeskwartetten maar voor deze gelegenheid waren ook elf speciale schaapjeskwartetten ontworpen: Het spreekwoordelijk schaap, Wat ben je toch een schaap, Kleurrijke schapen, Heideschapen, de familie Schaap, Gewoon gezellig schaap, Aap-noot-mies ... lam ... schapen (naar het leesplankje), Schapenpoëzie, De baten van blaten, Zorg rondom de schapen en tot slot Mijn naam is schaap. In dit laatste kwartetsetje was ook de Woudrichemse Hans Schaap opgenomen. 









KWARTETVERSLAG

« Terug