Chris van Delft Trofee

29-08-2024

Door Maarten de Wit

Golfclub Loonsche Duynen bestaat pas kort maar gelukkig zien wij ons als een drempelloze voortzetting van Golfclub Efteling, zoals dit jaar blijkt uit de mooie activiteiten in het kader van het 6e lustrum.

Zo hebben wij sinds 2000 ook een traditie van een wedstrijd voor oud bestuursleden die door het bestuur wordt voortgezet tot genoegen van deze oud bestuursleden. Uiteindelijk is het besturen toch een periode waar velen met veel plezier op terugkijken en op onze leeftijd is terugkijken een belangrijk deel van het bestaan.

Op 23 augustus speelden de bestuurderen een 9 holes wedstrijd (wel modern hè) om de Chris van Delft trofee, ingesteld en genoemd naar de eerste voorzitter van Golfclub Efteling, waarbij tot onze vreugde ook de naamgever van de trofee ondanks zijn hoge leeftijd meespeelde.

Helaas waren vele gegadigden niet aanwezig door vakantie, ziekte of lichamelijke handicap. Desalniettemin waren voor- en nazit erg gezellig en behalve een tien minuten durende regenbui hebben wij over het golfen ook alleen positieve geluiden gehoord.

Mede dankzij leuke en sportieve flight genoten Ria en Miel mocht ondergetekende na afloop de mooie Pardoes: de Chris van Delft trofee (zie bekerkast) in ontvangst nemen. De trofee voor de aanhang (een gewone beker) werd gewonnen door Mieke van de Hout.

Met dank aan het bestuur was dit een geslaagde voortzetting van een mooie traditie die het verdient om nog lang te blijven bestaan.
 
Chris van Delft Trofee

« Terug