Oranje Wedstrijd door Susanne

29-04-2024

Door Susanne Ebben

Zaterdagochtend, 9.40 uur, parkeerplaats Golfclub De Loonsche Duynen, in de auto … wachtend … omdat het wéér regent. Waarom dacht ik ook al weer dat dit een goed idee was?
 
Met een kleine frisse tegenzin mijn tas op de trolley getakeld en op naar een oranje versierd clubhuis, waar de rode loper uitgerold ligt. Maar na de aanmelding, het zien van alle vrolijke kleurig geklede mensen, kop thee met heerlijk lekkers én de zorgzame actie van Felix om mij (als nieuw lid van de club) te koppelen aan de voor mij nog onbekende flightgenoten ... kijk, daar word je blij van; wat een warm onthaal.
 
Fanatiek staan we, Peter Salm, Kim Engels, geweldig uitgedoste Marcel van der Vuurst inclusief matching buggy en ik om 10.45 uur al klaar op onze startlocatie: hole 17.  En het is droog!

Onder “streng” ;-) toeziend oog van Clive slaan we onze eerste driverslag; let the game begin. Als introverte newbie met een hoge handicap vind ik het best spannend zo’n wedstrijd. Gelukkig bleek hole 17 ook voor mijn flightgenoten een soort van warming-up te zijn. Ik meen dat alleen Peter 1 punt daar behaald heeft.
 
Maar wat een heerlijke 18 holes heb ik gespeeld! Er was rust in team, aanmoediging, complimenten, serieus met het spel bezig, nul stress, een praatje tussendoor, perfecte slagen, frustrerende slagen, ballen die nat gegaan zijn, afzwaaiers, verstoppertje spelende ballen, weinig wind, zon, een mini regenbuitje tussendoor en heel bijzonder bij elke hole wel iemand (soms 2) met een hoge punten score voor onze teamprestatie.
 
Na 5,5 uur de laatste putt op hole 16 en klaar ... (we hebben wel ergens bij hole 4 de vraag gekregen of we het idee hadden op tempo te spelen; dat antwoord laat ik ergens in het midden ;-)).

In het clubhuis, onder het genot van een drankje de puntentelling gedaan: check, check en nog een check. Vlak voor de bekendmaking van de uitslag hoor ik Kim nog zeggen; we hebben 48 punten als team. 10 minuten later hoor ik Felix verkondigen dat er 2 teams de hoogste teamscore hebben, namelijk 48 punten. Wat? Hebben we dit gewoon even met ons team gefixt? Ik voel me best trots!
 
Met grote dank aan mijn fijne flightgenoten, de goede zorgen van de wedstrijdleiding/organisatie, de super vrolijke outfits van ieder, de kok voor het buffet, de altijd gezellige bediening… en ook een beetje aan mezelf. Omdat ik weer een mooie en leuke ervaring rijker ben. 

Klik hier voor het verslag van Rob.

Klik hier voor alle andere foto's.
Oranje Wedstrijd door Susanne

« Terug