MEER MAAIROBOTS

01-05-2024

Na de geslaagde proefperiode eind vorig seizoen is besloten om op De Loonsche Duynen de fairways dit jaar volledig met maairobots bij te houden.

Momenteel worden 4 robotmaaiers geïnstalleerd. Iedere maaier kan circa 4 fairways bijhouden. Op de driving range rijdt een 5e machine. Los van de voordelen zoals geen geluidsoverlast en besparing van brandstof zijn er meer pluspunten te noemen zoals dat er standaard meer wordt gemaaid waardoor er meer tijd beschikbaar komt voor Corné en zijn team voor andere werkzaamheden.

Waar we meer tijd in zullen gaan steken zijn sommige "non-maintained rough" gebieden. Dit betekent dat deze gebieden niet meer als ‘hindernissen’ kunnen worden aangemerkt. Hindernissen zijn immers gebieden waar je je bal moeilijk kunt vinden. Als je bal weer makkelijker te vinden is, is deze regel niet meer nodig. Een aantal hindernisgebieden, met rode palen, verdwijnen daardoor. Ook de baanboekjes zullen worden aangepast. 

Mocht je deze al hebben gedownload dan is het dus zaak om deze binnenkort even te verversen zodat de info up-to-date is.

We laten je weten wanneer je het nieuwe baanboekje kunt downloaden.

MEER MAAIROBOTS

« Terug