De 1e Old Grand Dad

13-05-2024

Door Kees van Tilborg

Ik heb me over laten halen, maar heb er geen spijt van. De OGD 2024 ging op 6 mei van start en ik heb voor het eerst meegedaan. Eigenlijk ben ik niet zo van de OGD en ook niet van andere besloten clubjes met een enigszins twijfelachtig toelatingscriterium. Waar is in dit geval immers de Old Grand Mam en wat te denken van al dat verborgen verdriet van mensen die ongewild (klein)kinderloos zijn?

Maar ik ben in een zwak moment toch ten prooi gevallen aan de jarenlange verleidingstechnieken van Louis Slaats. Louis is oud-voorzitter van onze club en nu als de eminente en prominente clubconsul een ambitieuze ambassadeur van de OGD. Wat me uiteindelijk toch over de ‘tee-box’ heeft getrokken, was het goede doel dat al die OGDaddies een warm hart toedragen. Met een jaarlijkse financiële bijdrage steunen zij instellingen die kinderen met een verstandelijke- of lichamelijke beperking in de gelegenheid stellen meer te bewegen of aan spel en sport te doen. Degenen die mij enigszins kennen, zullen begrijpen dat ik, als toch enigszins uitgespeelde homo Ludens, uiteindelijk bezweken ben.
 
Met 32 golfers, waaronder flink wat nieuwe gezichten, was het aantal inschrijvingen voor het eerst boven de dertig. En al die deelnemers begonnen aan een van de eerste volledige droge wedstrijden. Dat was een verademing na het lange moessonseizoen. Vanwege het lustrumjaar ontvingen alle deelnemers een balletje met lustrumlogo en kregen een ‘lot’ voor de lustrumloterij. En het ter beschikking gestelde lustrumprijzenpakket werd onder andere gebruikt voor een longest, twee learys en twee nearys. Overigens is er qua (gedrags)regelkennis nog wel wat ontwikkelingswerk onder de grootvaders te verrichten. Want toen wij als laatste flight bij hole 16 aankwamen bleek het nearybordje, met zelfs een naam erop vermeld, een meter of vier buiten (!!!) de green te staan. 
 
Als winnaar van de openingswedstrijd kreeg ik een fles whisky. Het is gebruikelijk die weg te schenken. Of uit te schenken moet ik eigenlijk zeggen, zodat alle aanwezigen een flinke slok konden nemen. Door het grote aantal deelnemers zou de whiskyspoeling echter wel wat dun worden. Een lid van De Blauwe Knoop opperde nog om de whisky dan maar aan te lengen, maar gelukkig werd onder de aanwezige leden c.q. bestuurders een sponsor gevonden en kon er geproost worden.

De prijzen voor de twee ereplaatsen werden verdeeld tussen Theo Vugts en mij. Ik had vijf kleinkinderen maar Theo Vugts scoorde ook met vijf kleinkinderen. Ik heb begrepen dat ik uiteindelijk gewonnen heb op grond van de leeftijd van mijn oudste kleinkind of was het omdat de kans op onbekende kleinkinderen bij Theo aanzienlijk minder was dan bij mij. Voor de derde plaats hebben Ed van den Hout en Leo van Beurden geloof ik nog 9 holes extra moeten lopen om er uiteindelijk achter te komen dat Ed op de laatste negen toch echt beter was. 


 
 
 
De 1e Old Grand Dad

« Terug