ROBOTMAAIERS

29-06-2024

Wat doe je als:  
  • De bal tegen de maaier geslagen wordt en ergens in de baan terecht komt: je speelt dan gewoon vanaf de plaats waar de bal terecht gekomen is (Regel 9.1).
  • De stilliggende bal door de maaier wordt verplaatst: je bepaalt met je flightgenoten waar de bal bij benadering lag en PLAATST de bal daar, zonder straf, terug (Regel 9.6/14.2). Let op: bal droppen is van verkeerde plaats spelen en dat betekent 2 strafslagen (Regel 14.7).
  • De stilliggende bal door de maaier wordt overreden: ook in dit geval is de bal door invloed van buitenaf bewogen (verticale verplaatsing is ook beweging) en dient de bal op de oorspronkelijke plaats te worden terug geplaatst.
  • De geslagen bal op de maaier terecht komt en door de maaier wordt meegenomen: de plaats waar de bal bij benadering terecht gekomen zou zijn, is de plaats waar de bal (dezelfde of een nieuwe) geplaatst wordt. Indien dit logischerwijs in meerdere gebieden van de baan zou kunnen zijn (algemeen/bunker/hindernis/green), dan dient de bal in het algemene gebied geplaatst te worden (Regel 9.6/2). Let op: als de bal niet gevonden is, en het niet bekend of hoogstwaarschijnlijk zeker is dat de bal door de maaier is meegenomen, is de bal VERLOREN en moet je, met 1 strafslag, opnieuw spelen van de plaats waar je vandaan komt (Regel 18.2).
ROBOTMAAIERS

« Terug