Vrijwilligers Loonsche op Dutch Open

29-09-2021

In 2020 kon het 101-jarig bestaan van het KLM Open vanwege Covid 19 geen doorgang vinden. Met een aantal beperkende maatregelen en veel overleg tussen de European Tour, de NGF, TIG sports en de Gemeente werd op het allerlaatste moment besloten met een aangepaste versie het grootste golftoernooi van Nederland door te laten gaan.

Een oproep voor Vrijwilligers op onze website bleek in no-time succesvol te zijn. Een dertigtal meldde zich spontaan aan, ook omdat het dichtbij georganiseerd werd op de baan van Bernardus in Cromvoirt.

Starthole 1 werd door ons, leden van de Loonsche Duynen, gedurende 4 dagen bemand. Door toepassing van een roulatieschema werden alle posities ingenomen, op en rondom de teebox, bij de crossing, de potentiële landing van de bal, de green en de overgang van 1 naar hole 2. Van 's ochtends 7.00 uur tot 17.30 uur werd er onder een stralende zon en met aangename temperatuur gekeken naar de steeds jonger wordende golfprofessional. 

Donderdag en vrijdag werd gestart op hole 1 en 10 met 150 profs. De "cut" lag op -2. Helaas bereikte Joost Luiten met level par de schifting niet.

Met groot enthousiasme kweten alle Vrijwilligers zich van hun taak, gekleed in een opvallende oranje polo en veelal witte broek. Dagelijks bezochten ca 6.500 bezoekers dit evenement. De organisatie kreeg van eenieder veel bijval voor de strakke planning, de uitmuntende accommodatie en perfecte logistiek. Op zaterdag werd een beroep gedaan op het improvisatietalent vanwege hardnekkige mist, waardoor het programma voor 77 spelers 2,5 uur vertraagd werd.

De Zweed Broberg had zondag een voorsprong van 8 slagen. Door spanning nam het aantal foutjes toe. Uiteindelijk zegevierde hij met 2 slagen voorsprong. De jonge Nederlander Darius van Driel bereikte een verdienstelijke 4e plaats.

Alle Vrijwilligers (ca. 800) verdienen een compliment vanwege hun betrokkenheid en inzet. Namens de Loonsche Duynen waren dat: Saskia, Nico, Hennie, Hans, Ans, Piet, Els, Kees, Mieke, Jan, Ell, Peter, Cock, Vera, Jos, Johan, Jan, Ad, Ton, Harrie, Peter, Netty, Jan, Louis, Marlies, Willem, Felix en Esther. *Dank voor jullie inzet!

Mede door het mooie weer, de goede sfeer en het vertoonde spel was het een genot hierbij aanwezig te zijn. We hebben ons als Golfclub de Loonsche Duynen van onze beste kant laten zien. Voor volgend jaar, wederom bij Bernardus nieuwe kansen! 
 
Met sportieve groet, 
Wim Meijers
 
Vrijwilligers Loonsche op Dutch Open

« Terug