UITBREIDING GESTART

02-05-2022

Er is een start gemaakt met de werkzaamheden in verband met de uitbreiding van Golfpark De Loonsche Duynen. Golfbaanarchitect Bruno Steensels (Mastergolf International) heeft een fraaie 9 holes executive course ontworpen met een totale lengte van 1.312 meter (PAR 28).

De uitbreiding komt deels op het terrein waar nu drie korte holes liggen, links van de green van hole 1. Op de huidige locatie van de bestaande tweede hole (grote baan) zijn vijf nieuwe holes (van 5 tot 9) van de executive holes gepland.

Het aanleggen van een nieuwe volwaardige hole 2 is de eerste fase van de uitbreiding. Zodra die hole bespeelbaar is, zal de tweede fase uitgevoerd worden. De verwachting is dat de nieuwe 9 holes per einde van dit jaar bespeelbaar zijn.

De uitbreiding wordt uitgevoerd door de Hollandsche Greenkeeping Maatschappij, een zusterbedrijf van de Hollandsche Golfbaan Exploitatiemaatschappij. Antoine Relouw is uitvoerder.

De korte baan is een welkome aanvulling op de capaciteit. De Hollandsche Golfbaan Exploitatiemaatschappij, de exploitant van De Loonsche Duynen zet o.a. in op het toegankelijker maken van de golfsport. Op basis van het concept Leuker Leren Golfen kunnen beginners op de HGE locaties zich de vaardigheden en kennis eigen maken met aantrekkelijke les -en speelpakketten. De stap vanuit deze pakketten naar de volwaardige baan is echter groot. De nieuwe korte holes bieden een oplossing en zijn ideaal voor beginnende golfers maar ook voor meer gevorderde spelers die hun korte spel willen ontwikkelen.

De Hollandsche Golfbaan Exploitatiemaatschappij (HGE) exploiteert drie golfbanen: De Loonsche Duynen, Almkreek en de Breuninkhof. De exploitant werkt samen met GC de Loonsche Duynen en Golfclub Almkreek, beide zelfstandige verenigingen die de activiteiten voor hun rekening nemen. Daarnaast beschikt HGE over een eigen, bij de NGF aangesloten club, te weten De Hollandsche Golfclub die o.a. samen met vrijwilligers de activiteiten op De Breuninkhof organiseert.
 
Op de foto twee kranen van HGM op de locatie waar de nieuwe green van hole 2 komt.

Klik hier voor het artikel in Golfers Magazine.
UITBREIDING GESTART

« Terug