NIEUWE HOLE 2 WORDT GEOPEND

16-09-2022

Eerder dan verwacht kan de nieuwe hole 2 in gebruik genomen worden.  Op maandag 19 september zal dit gebeuren.Het betreft een ‘soft’ opening. De feestelijke opening wordt gecombineerd met de Presidentcup op zaterdag 24 september.

De course rating door de NGF voor de nieuwe hole vindt plaats op 26 september. Zodra de NGF deze gegevens verwerkt heeft, kunnen qualifying rondes gespeeld worden op de aangepaste baan. Hierover volgt nadere berichtgeving.

Gelukkig kan in de tussentijd wel qualifying gespeeld worden (vanaf ingebruikname van de nieuwe hole 2) omdat we van de NGF dispensatie hebben gekregen. De qualifying ronde kan over 17 holes gespeeld worden. Je noteert dan voor hole 2 een netto PAR. Negen hole qualifying kan gedurende de periode van dispensatie alleen op de tweede lus (holes 10-18).

Samengevat:
  • Hole 2 wordt 19 september in gebruik genomen en 24 september wordt de opening gevierd tijdens de Presidentscup van Golfclub De Loonsche Duynen.
  • Zodra de gegevens van de NGF course rating zijn verwerkt, kan 18 holes qualifying gelopen worden op de aangepaste baan (verwachting eind oktober).
  • Tot die tijd kan 9 holes qualifying gespeeld worden over holes 10-18 én 17 holes over holes 1-18. U noteert als score op hole 2 een netto PAR.
  • Qualifying rondes kunnen gedurende de dispensatieperiode niet gespeeld worden op holes 1-9 (het systeem accepteert geen invoer).
  • De wedstrijdleiding zal deelnemers hierover nader informeren. 
Meer informatie is te krijgen bij de receptie of via hge@hgegolf.nl


Je score verwerken

Vanaf 19 september verandert er wat bij het invullen van een Q-kaart in de Loonsche en Golf.nl App, klik hier voor het bericht van de H&R


Fase 2 aanleg 9 holes par

Zodra de nieuwe hole 2 in gebruik genomen is, zal het aanlegteam van zusterbedrijf HGM, starten met de werkzaamheden voor de aanleg van vijf holes op de locatie van de ‘oude’ hole 2. De verwachting is dat deze werkzaamheden ca. zes weken in beslag zullen nemen.


Fase 3

Afhankelijk van de weersomstandigheden zal dan bepaald worden of de bestaande drie korte holes omgevormd gaan worden tot vier nieuwe korte holes (laatste fase). Als alles volgens verwachting verloopt, kan de nieuwe korte baan in het voorjaar in gebruik genomen worden.


Rode palen

De komende tijd gaan we meer rode paaltjes in de baan plaatsen.

De golfregels staan sinds 2019 toe dat golfbanen niet alleen gebieden waar mogelijk water in kan staan als hindernis markeren, maar ook andere gebieden waar de kans groot is dat een bal niet gevonden wordt. Als voorbeelden noemen de R&A en USGA hoog gras, woestijn, jungle, lava en rotsen. Nou hebben we in Nederland weinig jungle … of lava, maar hoog gras en gebieden met dichte begroeiing waar ballen vaak niet worden gevonden, die hebben we genoeg.

Zie ons bericht van 1 september jl., klik hier.
NIEUWE HOLE 2 WORDT GEOPEND

« Terug