Handicaptabel en Stroke-index 2023

21-12-2022

Op maandag 26 september jl. heeft een team van de NGF de baan beoordeeld als onderdeel van het Course Rating programma – elke baan komt om de 8 jaar aan de beurt. De nieuwe hole 2 is uiteraard meegenomen en ook de nieuwe rode hindernissen op veel plaatsen.

Dit heeft geresulteerd in een nieuwe Course & Slope Rating. En die wordt dan vertaald in een nieuwe Handicaptabel. Wat iedereen zal ervaren is dat de baan “moeilijker” gewaardeerd is, oftwel de speler krijgt er minimaal 1 slag bij!

Een ander resultaat is een overzicht van de theoretische Stroke Index per hole. De theorie is echter niet altijd gelijk aan de praktijk ... er is teruggekeken naar de wedstrijden en qualifying kaarten over een langere periode. Op basis van alle gegevens is er een aanpassing gedaan aan de Stroke Index verdeling.

En, zoals in het verleden niet iedereen tevreden was met de Stroke Index verdeling, zal dat nu ongetwijfeld ook tot commentaar lijden. Voorlopig gaan we het hier mee doen en zal de tijd het moeten uitwijzen of het een aanpassing is die “meer” conform de praktijk is.
 
De wijzigingen worden momenteel verwerkt in de HCP-tabellen, op de scorekaart en ook in de GOLF.nl App en De Loonsche App. Dit wordt op dinsdag 10 januari 2023 effectief.

De wijziging van de GPS-gegevens gaat vermoedelijk nog wel wat langer duren, dus op hole 2 zullen we het voorlopig nog op de ouderwetse manier moeten doen – schatten van de afstand naar de bunkers / green.
Handicaptabel en Stroke-index 2023

« Terug