Bericht van de WedstrijdCommissie

01-06-2021

De wedstrijdcommissie (Weco) organiseert het gehele jaar wedstrijden voor alle leden van de vereniging. We maken daarbij onderscheid in 2 soorten wedstrijden, namelijk;

Laagdrempelige gezelligheidswedstrijden met verschillende spelvormen waarbij de nadruk vooral ligt om kennis te maken met andere leden van onze vereniging en samen een leuke ronde te lopen, hierbij moet je denken aan de Oranjewedstrijd, de Par van…., de 4-stokkenwedstijd, de Krokuswedstrijd enz. Ook organiseren we een paar maal per jaar een 9-holes wedstrijd waar we onze nieuwe leden verwelkomen, die op deze wijze kennis kunnen maken met leden van het bestuur en de Weco. Er is geen maximum handicap, deze “wedstrijden “staan open voor al onze leden die eens in een ongedwongen sfeer een wedstrijd willen spelen.

Daarnaast de wedstrijden waar het ergens om gaat (om met jouw naam op het bord te komen) noemen we de “bord” wedstrijdenzoals o.a. het Strokeplay-, Matchplay-en Foursome kampioenschap en de Maandbeker. Leden die goed scoren bij de bordwedstrijden, maken kans om golfer of golfster van het jaar te worden, hiervoor is er een puntensysteem bedacht. Soms wordt er in categoriën gespeeld bijvoorbeeld 0-18 en 18 en hoger. Als regel geldt voor deelname aan deze wedstrijden een maximale handicap van 36.

De taken en werkwijze van de Weco staan o.a. beschreven in het wedstrijdreglement (klik hier), maar mocht u vragen hebben aarzel niet om contact op te nemen met een van de Weco leden.
 
Matchplay kampioenschap
De opzet van het Matchplay kampioenschap is dit jaar anders dan andere jaren.

Als proef gaan we dit jaar niet de gehele wedstrijd in 1 weekend spelen maar gaan we in poules voorrondes spelen. De bedoeling hiervan is dat leden nu in elk geval 3 poulewedstrijden matchplay  kunnen spelen. Het aantal deelnemers bepaalt het aantal poules en afhankelijk hiervan zal er ook een kwart* of alleen een halve finale gespeeld worden. De winnaars van de halve finale poule spelen op 5 september tegen elkaar en bij winst de finale, de verliezers van de halve finale strijden nog om plaats 3 en 4.

De inschrijving van de matchplay wedstrijd start op ... en de uiterste inschrijfdatum is ...

Na het bekend maken van de indeling dienen de leden onderling afspraken te maken wie wanneer tegen elkaar speelt. De uitslag kan per mail doorgegeven worden aan de wedstrijdleiding.

*Mocht er een zeer grote belangstelling bestaan voor het matchplay kampioenschap dan dienen er wellicht nog kwartfinales gespeeld te worden, we bekijken dit zodra we de inschrijvingen binnen hebben.
 
Bericht van de WedstrijdCommissie

« Terug