Bericht van de H&R Commissie

01-07-2021
 
Met de invoering van het World Handicap Systeem (WHS) is het mogelijk geworden om naast een qualifying ronde van 9 of 18 holes, ook een ronde van minder dan 18 holes te lopen. De gedachte hierachter is dat het ook mogelijk moet zijn om een qualifying score in te leveren als het niet lukt om een 18-holesronde te spelen, bijvoorbeeld vanwege (dreigend) onweer of intredende duisternis of een blessure. De ronde kan gestopt worden op een logische plek: bij of in de buurt van het clubhuis.
 
Voor de baan van de Loonsche Duynen betekent dit dat qualifying ronden t.b.v. de handicap als volgt kunnen worden gespeeld:
 
Vanaf hole 1:
t/m hole   9 =   9 holes (normaal) 
t/m hole 16 = 16 holes
t/m hole 18 = 18 holes (normaal)
 
Vanaf hole 10:
t/m hole 18  =  9 holes (normaal)
t/m hole   3  = 12 holes
t/m hole   7  = 16 holes
t/m hole   9  = 18 holes (normaal)
 
Scores over 9 tot en met 17 holes worden om tot een dagresultaat te komen automatisch aangevuld tot een 18-holesscore. Als een kaart wordt ingeleverd van 12 holes (een van de mogelijkheden vanaf hole 10), dan wordt op de eerste niet gespeelde hole automatisch een netto par +1 ingevuld, en op de andere holes een netto par. (Een netto par is equivalent aan twee stablefordpunten.) Als een score wordt ingeleverd van 16 holes, dan zal bij de niet gespeelde holes automatisch altijd een netto par ingevuld worden (dus ook op de eerste niet gespeelde hole).

Als je je score in de app GOLF.NL of op het dashbord invoert, kun je aangeven hoeveel holes je hebt gespeeld en de rest wordt voor je uitgerekend!
Bericht van de H&R Commissie

« Terug