RegelexamenOnderdeel van het behalen van handicap 54 (vroeger ook wel GVB genoemd) is dat men zichtbaar de belangrijkste golfregels beheerst. Om dit te laten zien is er het NGF Golfregelexamen. Het golfregelexamen nemen we af op vaste dagen en tijden. In overleg met onze golfprofessionals kunnen er voor lesgroepen ook afwijkende dagen en tijden worden afgesproken.

Vanwege de coronamaatregelen vinden de avonden voorlopig plaats op Golfpark Almkreek, klik hier.

Data in 2021:
  • Vrijdagavond 12 februari van 19.00 tot 20.00 (ontvangst vanaf 18.45)
  • Vrijdagavond 12 maart van 19.00 tot 20.00 (ontvangst vanaf 18.45)
Kosten:
  • De kosten bedragen EUR 30,00 per persoon, dit is inclusief een eventuele herkansing.
  • Dit bedrag kan tot 3 dagen voor de examendatum worden overgemaakt op IBAN NL56 RABO 0301 5118 10 ten name van Almgoed B.V.
  • Graag bij betaling je naam en "regelexamen én Loonsche Duynen" vermelden!
Het golfregelexamen:
Het golfregelexamen bestaat uit 30 schriftelijke vragen: 10 vragen over de gedragsregels (etiquette), 19 over golfregels en 1 Stablefordvraag (telling). Tijdens het examen mag je het regelboekje niet gebruiken.

Materiaal:
Alle golfregels zijn te vinden in het boekje ‘Rules Of Golf 2019’ van R&A en in de gelijknamende (gratis) app. Dit kleine boekje of de app zijn handig als naslagwerk tijdens een ronde golf. De app kun je downloaden in de App store of  Google Play.

Als je zelf wilt oefenen, zijn er ook speciale boeken over de golfregels te koop. Deze boeken kun je kopen in de shop op De Loonsche Duynen of via de website ngfgolfregelexamen.nl. Handig om oefenexamens te maken.
 
Theorieavond:
Op de maandag voor het regelexamen is er altijd een theorieavond. Deze (gratis) avond is verplicht als je baanpermissie op De Loonsche Duynen wilt halen. De vereisten voor baanpermissie op De Loonsche Duynen zijn: voldoende golftechniek (6 lessen) en deelname aan de theorieavond. Daarnaast is deze avond meteen een goede voorbereiding voor het regelexamen.

Klik hier  voor meer informatie en data dat de avonden gehouden worden.
 
Meer informatie? Stuur een mail naar golfregels@hgegolf.nl
  • Aanmelden kan tot 3 dagen van te voren via onderstaand inschrijfformulier.
  • Als een bijeenkomst niet door kan gaan, zullen wij je hierover zo snel mogelijk informeren via het door jouw opgegeven emailadres.
_______________________________________________________________________

Ja, ik wil graag mijn regelexamen doen:
Aanhef *


Initialen *
Voornaam *
Tussenvoegsel
Achternaam *
Geboortedatum *
Straat, huisnummer *
Postcode *
Woonplaats *
E-mailadres *
Telefoon | Mobiel *
Heb je al golfervaring? *Heb je golfles op De Loonsche Duynen? *


Wanneer wil je examen doen? *


Beveiligingscode