Baanpermissie


Baanpermissie halen op De Loonsche Duynen

Golfen leer je vooral door het lekker veel te doen! Als je leert golfen (via Golfstart, klik hier) op De Loonsche Duynen kun je daarom veel oefenen op de oefenholes en mag je meteen spelen op de 9 holes par 3 golfbaan van golfpark Almkreek. Voor de 9 of 18 holes golfbaan van De Loonsche Duynen heb je echter baanpermissie nodig; voor deze golfbaan met lange en moeilijke holes is het nodig dat je eerst voldoende golfstartlessen hebt gevolgd en meer van het golfspelletje weet.

Op De Loonsche Duynen vinden wij het belangrijk dat onze golfers zich comfortabel voelen tijdens het golfen; gewoon omdat ze weten welke regels belangrijk zijn, maar ook omdat ze weten hoe je een gezellig ronde kunt golfen. Ga je oefenen in de grote baan? Klik hier voor onze tips! In de grote baan wordt je omringd door golfers met (veel) meer ervaring en dat kan intimiderend zijn.

Heb je nog geen baanpermissie?
Voor het halen van baanpermissie op De Loonsche Duynen zijn er 2 vereisten:
  • Ten eerste moet je 6 golfstartlessen* hebben gevolgd bij een van onze golfprofessionals.
  • En ten tweede moet je onze gratis theorieavond hebben bijgewoond. Alle golfers moeten namelijk minimaal de gedragsregels over veiligheid, tempo in de baan en omgaan met de baan beheersen.
Wil je een gratis theorieavond bijwonen? Klik hier voor de eerstvolgende datum.

Hoe weet je dat je baanpermissie hebt?
De golfprofessionals geven aan het golfpark (en aan jou) door dat je voldoende golfstartlessen (6) hebt gevolgd. Als je dan ook de theorieavond hebt bijgewoond, vragen we bij de NGF een NGF-nummer voor je aan en krijg je een digitaal NGF-pasje waarop staat dat je baanpermissie hebt. Met dit pasje heb je toestemming om op de grote 18-holes baan te oefenen | spelen. Je krijgt van het golfpark een e-mail als je pasje is aangevraagd met tips voor het oefenen op de grote baan.
 
Op welke golfbaan je het beste kunt spelen en meer tips
Iedereen die op De Loonsche Duynen begint, krijgt het boekje ‘Welkom op De Loonsche Duynen’. Dit boekje staat vol informatie over het spelniveau voor elke soort golfbaan, hoe lang je over zo’n ronde golf doet (en maximaal mag doen) en vanaf welke afslagplaats je het beste kunt spelen. Verder worden er tips gegeven om meer ontspannen te oefenen. Dit boekje is ook via deze website te lezen, klik hier.

* Het aantal golfstartlessen is geen minimaal aantal golfstartlessen; het is gewoon 6 golfstartlessen. Een uitzondering hierop is als je al veel golfervaring hebt en aan de golfprofessional kunt laten zien dat je over voldoende technische vaardigheden beschikt. Maar dit is een uitzondering en kan alleen na toestemming van het golfpark.