Opening seizoen 2024 Heerendag

29-03-2024

We staan weer voor een nieuwe golfjaar nu de lente schoorvoetend zijn intrede doet na een zeer natte, maar milde, winter. De ‘Heerencommissie’ organiseerde een bijzondere openingswedstrijd waarmee ook vorige jaar ervaring was opgebouwd: een Foursome Stableford wedstrijd tussen twee teams, Europa en Amerika, gebaseerd op het enerverende thema van de beroemde 2-jarige gespeelde Ryder Cup formule.

Twee koppels van elk team spelen tegen elkaar en konden op basis van stableford scores een punt verdienen voor hun teams. Deze wedstrijdvorm komt voort uit het creatieve golfbrein van Kees van Tilborg en spelers worden ingedeeld op alfabetische volgorde van achternaam.

Om kort te gaan: het was team Amerika dat met ruime marge de meerdere was van team Europa: 7 ½ - 3 ½. Een herhaling van het resultaat van deze wedstrijd in 2023. De beker bleef dus in het bezit van team Amerika.

Wellicht is het mogelijk om in de toekomst deze erg leuke formule wat aan te passen zodat er qua golfsterkte gelijkwaardiger teams kunnen worden samengesteld. Dat brengt nog meer spanning en competitie.
 
Naast de beker werden er diverse prijzen in het kader van het 30-jarig bestaan van onze vereniging uitgedeeld voor opmerkelijke individuele prestaties tijdens deze teaminspanningen.

Dank aan de ‘Heerendagcommissie’ voor het mogelijk maken van dit evenement en Kees van Tilborg in het bijzonder voor de organisatie en het bijhouden van een heus leaderbord.

De dag werd afgesloten met overheerlijke hapjes gemaakt door de topkok in de keuken van Brasserie ‘De Loonsche Duynen’. Er werd nog lang nagepraat over het verloop van deze wedstrijd en o.a. de gemiste korte putts!
 
Een mooi en sportief ‘Heerendag-seizoen – 2024’ toegewenst!
 
Miel van Hutten
Captain team Amerika.
 
Klik hier voor alle foto's.
Opening seizoen 2024 Heerendag

« Terug